Grillfestens dronning
Ingredienser:
2 teskefulde karry
3 spiseskefulde sød fransk sennep
2 pund nye kartofler
1 rødløg
2½ deciliter creamfraiche
2½ deciliter ymer
½ citron
Purløg
salt
peber
Kan man tænke sig et mere klassisk tilbehør til grillparty end kold kartoffelsalat. Er der travlhed kan man med nød og næppe peppe end købe kartoffelsalat op. Men det bliver aldrig det samme som mor Lises kartoffelsalat. Det er kartoffelsalat af dimensioner.
Start med at koge de nye kartoffler i rigeligt saltet vand. Mens kartofflerne koger kan man tilberede dressingen. Man griber sin bedste grøntsagskniv og hakker løget fint og blader det sammen med de øvrige ingredienser. Til sidst skæres kartofflerne i skiver og vendes i dressingen. Man afslutter med at krone dronningen(kartoffelsalaten) med en ordentlig omgang purløg. Så er der bare at læne sig tilbage og vente på, at kålpølserne bliver grillet færdig.