Lammeculotte på rødder
Ingredienser:
250-400 gram lammeculotte
4 gulerødder
1 løg
1 lauerbærblad
Mørk kraftig øl
Ingredienser til tørmarinaden:
1 stjerneanis
1 teskefuld røget paprika
1 spiseskefuld brun farin
½ teskefuld salt
5 peberkorn
½ teskefuld koriander
½ teskefuld spidskommen
Dette er en enkel og relativ nem ret, hvor der er nok til 2 hvis du køber en stor udskæring. Men retten er også elegant til en hygge aften med sig selv.
Tørmarinaden giver en intensiv og lækker smag til lammekødet. Start med at støde alle ingredienserne til tørmarinaden, i din morteren. Kødets fedtlag ridses i tern og hele kødstykket masseres godt med tørmarinaden. Kødet har nu godt af, at trække en ½-2 timer.
Når kødet er klar eller tålmodigheden er opbrugt, fylder med et ildfastfad med snittede gulerødder og løg samt et lauerbærblad og to centimeter mørk kraftig øl. Jeg foretrækker en Belgisk øl med høj alkoholprocent Kødet skal nu oven på dette bjerg af grøntsager. Tricket er, at kødet ikke må røre øllet. Steg lammet en halv time i ovnen ved 180 grader.
Hvis man ikke er røget helt med på helsebølgen, er det fantastisk at lave en sovs ud fra skyen. Giv den et opkog sammen med en jævning, så man får en god gammeldags brun sovs af kaliber. Da sovsen er meget kraftig er det effektivt at putte en lille slat god eddike i, det giver lidt modspil.