Spaghetti med blåmuslinger
Blåmuslinger er et af de billigste skaldyr man kan få, men de er kanon lækre hvis de er tilberedt med kærlighed – vigtigst er dog, at de ikke er overtilberedte. Her er de lavet i en lynhurtig version, som selv kan laves på en Trangia hvis man er i telt.
Portion til 2 personer:
160g spaghetti
½kg blåmuslinger
1 tyk skive lufttørret skinke eller lufttørret bacon
2 grofvhakkede løg
2 fed snittet hvidløg
1 glas hvidvin (gerne en god en man kan pimpe i mens)
1 kvist rosmarin
1 spsk. olivenolie
½ chili(eller hvor stærkt du nu foretrækker det)
Rens først blåmuslingerne ved at skylle dem og fjerne det lille ”skæg” der kan sidde på ryggen af dem. Hvis de ikke lukker sig efter et lille klem, så skal de kasseres. Spaghettien koges i rigeligt vand (3-4 liter) med cirka 1 spsk. salt i.
Når du smider spaghettien i vandet, kan du begynde på tilberede muslingerne. Steg den lufttørret skinke, rosmarin, hvidløg og løg af i olivenolien i en sauterpande. Når hvidløget begynder at tage farve, kommer du blåmuslingerne ved og der sættes låg over. Vent i 2 minutter, på at muslingerne bliver slået ihjel. Hvis der er nogle af blåmuslingerne der ikke har åbnet sig, så skal de kasseres. Tilsæt ½ tsk salt, hvidvin og chili. Lad det stå og simre ved svag varme indtil pastaen er Al dente. Held vandet fra spaghettien og bland hele moletjawsen sammen i en gryde. Giv det cirka 1 minut ved medium varme. Færdig!