Fregola som risotto
1 salcisia (krydret italiensk pølse)
2 løg
2 fed hvidløg
1,5 dl fregola
Ca 1/2 liter kyllingebouillon
1 lille squash
3 gulerødder
2 stilke rosmarin
Chilipasta
60 gram frisk bælgede ærter (ca 250 gram med bælge)
Skal af en halv citron
Salt
Frisk kværnet peber
Hak løg og hvidløg og svits dem gyldne i olie.
Skær salcisiaen i små tærn og lad dem svitse med løgene.
Put fregola i og hæld bouillon på til det dækker. Nu skal det stå og simre til fregolanen har opsuet bouillonen.
I mens hakkes gulerødder og squash i små tern, og når der ikke er mere væske på panden tilsættes gulerødder, spuash og mere bouillon. Der puttes løbende bouillon på indtil pastaen har den ønskede konsistens (de skal være møre, men med bid)
Hak romarin og citronskal og bælg ærterne.
Et par minutter før pastaen er færdige vendtes ærter, rosmarin og citronskal i.
Smag til med salt og frisk kværnet peber.