Sofie og Mathildes kollegiekylling
Sparerunden er i gang, og det er tid til at koge en kylling. Så kan man nyde varm suppe den ene dag og kyllingepastasalat den næste.
Nok til 4 personer
Ingredienser til suppen:
1 kylling
2 gulerødder
1 løg
1 stykke selleri
porretoppe
lauerbærblade
peperkorn
Garniture:
2 gulerødder
1 porre
1 stykke selleri
Skyl og rens kyllingen indvendig og udvendig
Brun kyllingen i olie i en stor gryde.
Hæld vand over kyllingen til den er dækket og lad den komme i kog.
Skru ned for varmen og skum suppen af, indtil der ikke kommer mere snusk op af vandet.
Put grønsagerne, lauerbærblad og peberkorn i, og lad det koge med indtil kødet er mørt og næsten falder af skroget, det tager ca. halvanden time.
Fisk kylling, lauerbærblad og grønsager op og hæld evt. suppen gennem et klæde i en si.
Husk at stille kyllingekødet i køleskabet. Så du kan nyde det næste dag.
Smag suppen til med salt.
Snit gulerødder, porre og selleri fint og put det i suppen.
Varm suppen op og server den, når grønsagerne er så møre som du kan lide dem.
Ingrediensen til kyllingesalat:
Kogt kylligekød
400 gram fuldkornspasta
2 peberfrugter
1 broccoli
1 bakke rucula
græskarkerner
olie
eddike
honning
sennep
chilifrugt
salt
peber
Kog pastaen i rigelige mængder saltet vand. Når den er kogt, hældes den i et dørslag og skylles med koldt vand indtil den er afkølet. Dette både afkøler pastaen og sikrer at den ikke vokser sammen til éen stor klump.
Pil kyllingekødet fra hinanden i passende bidder.
Snit perberfrugterne.
Del broccolien i små buketter. Put dem i et dørslag og hæld kogende vand over indtil de skifter farve. Skyl dem nu i koldt vand, så kogeprocessen standses.
Skyl ruccula og skær det evt. over.
Rist græskarkerner i olie ved høj varme sammen med en del salt. Tag dem først af varmen når de er poppede. Mums det smager himmelsk.
Rør en dressing sammen af olie, eddike, honning, sennep, salt og peber og fint snittet chilifrugt.
Blad alle ingredienserne sammen i en stor skål og drys med græskarkerner.