Enkel og kraftfuld lasagne
Ingredienser:
1 pund hakket oksekød, gerne med en fedt procent i den høje ende
25 gram soltørrede tomater
1 dåser flåede tomater
2 løg
1 karton tomatpuré(ikke koncentreret)
1 gulerod
3 deciliter vand
1 laurbærblad
1½ teskefuld af Mortens lasagnekrydderi
1 spiseskefuld salt
1 teskefuld olie
Revet ost
Start med at ordne løgene og skære dem i små tern. Det er altid en fordel at skære dem i små tern til en lasagne, da kødsaucen bliver mere homogen og fordeler sig bedre mellem pladerne.
Svits det hakkede oksekød sammen med løgene og Mortens lasagne krydderi; der er en blanding af oregano, peber, røget havsalt, spidskommen og noget helt specielt sursødt røget paprika fra Spanien.
Riv guleroden groft og tilsæt den sammen med flåede tomat, tomatpuré, vand, laurbærblad, salt og olie. Herefter kan du snitte de soltørrede tomater i fine strimler. Soltørrede tomater har en kraftig smag og giver virkelig punch til denne ret, de kan dog godt udelades hvis man vil have en mere mild lasagne – i såfald kan man også tilsætte lidt fløde.
Kødsaucen skal stå og simre i mindst 3 kvarter, gerne mere. Det er vigtigt at tjekke vandindholdet løbende. En kødsauce til lasagne skal være ret våd og forholdsvis saltet, da pladerne suger en del.
Kom skiftevis kødsauce og plader og i en ovnfast form og afslut med et lag revet ost. Traditionelt tilsætter man bechamel-sauce til sidst, men dette foretrækker jeg at udelade.
Kom lasagnen i ovnen ved 200º i ca. 45 minutter. Det er vigtigt at lasagnen får lov til at køle af i et kvarter efter tilberedningen, så den får lov til at sætte sig.