Miss Sofies hjertevarmende æblekage
Mums, er havde jeg har at sige om dette vidunder af en dessert, som min æblekagesultne veninde fremtryllede ud af sine tilgængelige midler og sans for mad.
Det er vigtigt at æblegrøden er lidt lun, da det var det som fik det til at smage så godt med soyafløden.
Lun hjemmelavet æblegrød
Rasp
Soyafløde
Vaniliesukker
Pisk soyafløden med vaniliesukker til den ikke kan blive stivere. Den kan ikke blive så fast som piskefløde.
Læg et tydt lag rasp i et fad , læg her på et lag æblemos, put rasp på igen, så æblegrød og afslut med soyafløden. Jeg tror det som gjorde den så god, var at lagene var forholdsvis tynde, at raspen havde suget af æblemosen og at soyafløde åbenbart gør sig godt til lun æblemos. Nyd den til te og efterårs sludder, eventuelt med hjemmestrikkede sokker på fødderne og patchworktæpper om sig.