Mortens hummus
Mathilde har altid lavet en super hummus. Men nu vil jeg også prøve at være med på bølgen. Jeg har udviklet min helt egen opskrift, dog med tips og råd fra Mathilde.
Kogning af kikærter:
170 gram tørrede kikærter
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
1 blad løvstikke
1 teskefuld salt
Råvarer til blending:
1½ teskefuld tahin
1 teskefuld karry
2 milde chilier, frigjort fra kerner
3 spiseskefulde olie
1 fed hvidløg
saft fra ½ citron
2 deciliter af kogevandet
2 teskefuld salt
Læg kikærterne i blød i en skål med rigeligt vand. De skal ligge her og hygge sig i et ½ døgn. Hæld derefter vandet fra og skyld kikærterne. Hæld kikærterne i en gryde med 2-3 gange så meget vand, som der er kikærter. Tilsæt hvidløg, løvstikke, laurbærblad og salt. Kog nu kikærterne i tre kvarter.
Når kikærterne er kogt, kommer man kikærterne i en blender sammen med: tahin, karry, chili, olie, hvidløg, citron og salt. Tilsæt lidt kogevand. Mængden af kogevand skal man nok prøve sig lidt frem med. Til min portion passede 2 deciliter. Blend nu hummusen til en lind masse, men der må stadigvæk godt være lidt konsistens i den.
Hummus bruges traditionelt oven på fladbrød, men kan også spises sammen med en nybagt bolle, i pita eller lign.