Ravi' med to slags fyld
Ravioli er en af mine pasta favoritter. For nyligt investerede jeg i en raviolivalse til min pastamaskine. Det gør hele legen meget nemmere. Det kan dog også lade sig gøre uden maskineri.
Pasta:
2 æg
200 gram durummel
Ricotta fyld:
125 gram ricotta
1 æg
muskatnød
3 blade salvie
2 spiskeskefulde parmasanost
salt
Tomatfyld:
2 tomater, almindelig størrelse
10 blade basilikum
10 gram sukker
1 teskefuld eddike
salt & peber
Start med at lave din pastadej. Du skal blande æg og durummellet godt sammen. Stil derefter pastadejen på køl en times tid, inden du ruller den ud. Pastaen er meget nemmere at rulle ud, når den har sat sig lidt.
Nu er det tid til, at lave dit fyld.
Ricotta fyld:
Riv muskatnød samt parmesanen og bland den med ricotta, æg og salt. Til sidst tilsættes lidt fint hakket salvie.
Tomatfyld:
Hak tomater og basilikum fint. Kom alle ingredienserne i en gryde og fyr op for blusset. Stort set alt vædske skal koges fra dette fyld. Husk derfor at røre godt rundt, så det ikke brænder på. Når tomaterne har samme konsistens som ricottafyldet, er det færdigt.
Selve Ravi'erne:
Rul pastaen ud på din pastamaskine. Start med at rulle den på tykkelse 1. Lav den efterhånden tyndere og tyndere og stop på tykkelse 6. Drys pastapladerne med lidt mel, når du ruller den ud.
Nu skal du enten køre pastaen igennem din raviollivalse, eller forme dem i hånden. Hvis du har en valse, så folder du pastapladen på midten og stikker den i valsen. Derefter kommer du fyldet i og kører løs. Hvis du ikke har en valse, må du have 2 pastaplader. Læg den første plade på bordet og kom fyldet på i små klatter. Læg herefter den anden plade oven på. Nu kan du presse imellem klatterne med din finger og tilsidst skære med en kniv. Det er klart nemmest med en valse, så hvis du laver mange ravi'er, bør du anskaffe dig sådan en.
Lad ravi'erne tørre i ½ times tid inden kogning. Kom ravi'erne i rigeligt vand og kog dem et par minutter.