Hjemmelavet gnocchi
Gnocchi menes at være forgængeren for pasta. De mest almindelige gnocchier laves af mosede kartofler og mel.
500 gram kartofler
150 gram mel
Salt
Vask og rens kartoflerne, men lad skrælden være intakt. Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, cirka 20 minutter. Hæld vandet fra og pil kartoflerne. Mos kartoflerne fint, enten med en gaffel eller en kartoffelmoser. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt det godt. Det er vigtigt at finde det rigtige forhold mellem mos og mel. Det er vidt forskelligt hvor meget kartoflerne kan absorbere. Men dejen skal være blød og glat, og kun en smugle klæbrig.
Rul dejen ud i et par pølser, hvis tykkelse svarer til en tommelfinger. Skær pølserne i 2 centimeter tykke skiver, og form dem eventuelt med en gaffel. Drys gnocchierne med mel, så de ikke hænger sammen.
Kom gnocchierne i let kogende vand. Efterhånden som gnocchierne kommer op til overfladen, tages de fra med en hul ske.
Tip: Det er bedst at bruge almindelige kartofler til gnocchi.