Jomfruerne i persillebedet
2 Personer
10-15 Jomfruhummere
½ Citron
En håndfuld persille
Salt
Olivenolie
1 fed hvidløg
Jomfruhummere elsker varme. Kort tilberedningstid og ekstrem varme er ideal for de små skaldyr. Derfor er grillen en oplagt mulighed, når man skal tilberede den elegante sommerspise.
Flæk jomfruhummerne på langs og fjern hjernen og den sorte tarm. Jomfruhummere er ikke glade for vand, selv om de har levet i vand hele deres liv, så brug kun begrænset vand til at rense dem med. Lav en lille marinade af presset citron, hakket persille, hvidløg, salt og en god slat olivenolie. Marinaden hældes over de flækkede jomfruhummere, som får lov til at trække en halv til en hel time. Derefter grilles jomfruhummerne over direkte varme(kul lige under risten) i ca. 15 minutter.
Det kan anbefales at få nye kartofler med smørklat, tomatsalat eller svampesauté til.
Husk, det er tilladt at svine når man spiser skaldyr.