Løgsuppe
Løgsuppe er en klassiker på kolde vinterdage, eller sommerdage med regn.
Til to personer
2 løg
1½ deciliter fond
1 deciliter vin
2 deciliter vand
5 blade løvstikke
1 laurbærblad
½ teskefuld fennikelfrø
1 fed hvidløg
en slat olie
salt
Skær løgene i ringe og hvidløg i små tern. Svits det i lidt olie i en fornuftig gryde. Efter et par minutter tilsættes de resterende ingredienser. Kog nu suppen i 10-15 minutter. Det er vigtigt, at du smager retten til. Nogle gange har den brug for lidt mere fond, hvidløg eller noget helt tredje som: Eddike, sukker, chili. Husk altid at smag dig frem.
Tip: Hvis man ikke har noget fond, kan man skifte vand og fond ud med, 2½ deciliter købesuppe fra supermarkedet. Det er langt bedre alternativ end at bruge en boullionterning.