Kinøjser wok
Dette er en af de hurtigste retter jeg kender. 1-2-3, så er den er færdig. Du kan bare bruge de grøntsager du har i køleskabet, for det meste kan bruges.
140 gram ægnudler (to plader)
1 spiseskefuld olie, f.eks. raps- eller peanutsolie
2 spiseskefulde sweet chili sauce
1 spiseskefuld soya
1 mild chili
10 gram ingefær
3 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
½ squash
1 teskefuld fennikelfrø
1 teskefuld sennepsfrø
1 teskefuld spidskommen
1. Læg ægnudlerne i vand i ca. 10 minutter, mens du ordner dine grøntsager. Det er fedt hvis nogle af grøntsager er snittet meget fint og andre i kæmpe stykker. Det giver lidt variation i hårdheden. Bræk pladerne med nudler fra hinanden og bland dem sammen med grøntsagerne.
2. Kom fennikelfrø, sennepsfrø og spidskommen i din wok og rist dem i et minuts tid. Herefter morter du krydderierne og blander dem med grøntsager og nudler.
3. Varm olien op i wokken og kom nudler og grøntsager her i. Det er yderst vigtigt, at du ikke tilbereder for meget af gangen, når du laver wok mad. Du skal kun stege hvad der svarer til 1 krus. Steg ved høj varme i ca. 2 minutter, hvorefter du tilsætter lidt sweet chili sauce og steger yderligere i 1 minut. Server retten i en lille kinaskål med soya og spisepinde.