Æblechutney
En gang lavede jeg denne chutnet af 13 kilogram æbler og det blev spist rup og stup på 1 times tid. Så hold dig ikke tilbage. Den smager fantastisk til karryretter og andre krydrede indiske rettter.
Olie til stegning
3 æbler
1 løg
4 fed hvidløg
Rød chilifrugt
Sukker
½ dl eddike
1 knivspids salt
Befri æblerne for kærnehuse og skær dem i rimlig grove tern.
Skræl og hak løg og hvidløg fint.
Fjern frøstokken fra chilien og snit så meget du tør (det er altid en god idé, at smage på den rå chili, for at kunne bedømme, hvor meget der skal bruges. Dog frarådes store bidder.)
Svits grønsager og frugt i olien til løgene er blanke.
Tilsæt sukker og lad det smelte under omrøring. Mængden afhænger af æblernes sødme. Til mine æbler brugte jeg 2 spiseskefulde.
Tilsæt eddike og lad det dampe væk.
Tilsæt salt.
Tilsæt en smule vand. Lad det fordampe og tilsæt så en smule mere. Fortsæt således indtil du opnår en lind, men ikke helt grødet konsistens.