Flækket ørn
Den flækkede ørn, leveres normalt i termopose fra den lokale grill. I denne opskrift flækker vi selv ørnen og griller den.
2-3 personer
1 fersk kylling
1 spiseskefulde salt
2 teskefulde røget Paprika
5 peberkorn
2 stjerneanis
2 teskefulde hele koriander frø
1 spiseskefuld brun farin
en spand kul
Start med at lave krydderiblandingen. Du skal riste peberkorn, stjeneanis og koriander frø på en tør pande. Rist dem i et par minutter, så de får frigivet deres lækre smag. Herefter skal de en tur i morteren sammen med salt, brun farin og den røgede paprika.
Nu er det tid til, at få gang i dine kul.
Skær rygraden ud af kyllingen og tryk kyllingen helt flad. Vask kyllingen, både ind- og udvendigt.
Gnid kyllingen godt med krydderiblandingen og stil den til side, indtil dine grillkul er godt varme.
Steg kyllingen på grillen. Der skal være god varme i grillen, så den virkelig bliver gennemtæsket med grillsmag. Først en kort tur på skindsiden. Derefter på den anden side. Til sidst får den en omgang på skindsiden igen, så skindet bliver sprødt og lækkert. I alt skal den stege i ca. 30-40 minutter. Når man snakker om grillmad, så er det svært at angive stegetider, da det afhænget af afstanden til kul, kullenes varme og kødets størrelse. Du kan mærke på kødet om det er færdigt, eller bruge et stegetermometer (hvis den skal være gennemstegt, skal den op på ca. 80 grader). Lad kyllingen hvile i 5 minutter inden servering.