Penne, penne, penne
Penne, det lille elegante pastarør, er fabelagtig til tykke tomatsaucer.
2 personer
250 gram penne
50 gram tørsaltet bacon
5 forårsløg
2 gulerødder
1 dåse flåede tomater
2 fed hvidløg
lidt chili
salt og peber
Retten er relativ hurtig at lave. Så start blot med, at sætte vand over til pastaen. Husk altid at bruge store mængder vand, når du koger pasta. Ellers bliver den klæg, kedlig og kejtet. Skær forårsløg og bacon ud i små tern. Steg det i lidt olie, men brug ikke for meget, da baconen også smider lidt fedt.
Riv gulerødderne meget fint på et rivejern. Når gulerødderne er revet meget fint, virker de som en jævning for tomatsaucen. Men på den sunde måde. Tilsæt fint hakket hvidløg, chili, salt, peber samt de flåede tomater. Nu kan retten stå og passe sig selv, indtil dine penne er færdig.
Når dine pastaer er kogt al dente, hælder du vandet fra og kommer pastaerne over i tomatsaucen. Vend det godt sammen, så tomatsaucen bliver fordelt i retten.