Mer' kage Tak!
Er der noget skønnere end at smovse i saftige bær, god chokolade og let pisket fløde mellem sprøde bunde af hasselnødder, rugbrød og mere chokolade?
Denne rugbrødslagkage er som de fleste andre bare større.
Til 12 kageglade
Bunde
8 æg
300 gram tørt rugbrød (Du kan let tørre det i ovnen, hvis dit rugbrød ikke er fra bageren tørrer det aldrig ellers).
2 spiskeskefulde hvedemel
2 spiseskefulde kartoffelmel
2 spiseskefulde kakao
2 spiseskefulde bagepulver
200 gram hasselnøddekerner
Fyld
3 tallerkner fulde af bær
1 liter piskefløde
Frøene af 1/2 vaniliestang
1 spiseskefuld sukker
Mørk chokolade så meget du lyster.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne hvide med sukker.
Hak nødderne groft.
Blend eller riv rugbrødet.
Bland hvede- og kartoffelmel, kakao, bagepulver og nødder sammen og bland det i sukker og blommemassen.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
Fordel dejen i 2 bagepapirsbeklædte brædepander. Bundene skal ca. være 1 cm. tykke. Er der mere dej tilovers kan du lave 2 små eksta bunde.
Bag bundene på nederste rille i ovnen ved 200 grader celcius i ca. 20 min.
Afkøl bundene på en rist.
Bland vaniliefrøene ud i sukkeret.
Pisk fløden let og bland vaniliesukkeret i.
Smør flødeskum på den nederst bund, læg bær oven på og afslut med revet chokolade. Læg den sidste bund ovenpå og læg endnu et lag fløde bær og revet chokolade.
Du kan pynte kagen med velsmagende mynteblade, rosenblade, lavendel eller hvad du ellers synes er flot.
Spis løs. Der er nok af den!