Rosmarin og solsikkebrød
Så er det mig med brødet igen. Kan hun ikke andet? "Jo jo men det her kan jeg godt lide."
Tag lidt af den sejlivede rosmarin eller en anden kryderurt som er mere dig og bland det i dit brød. Nyd duften af nybagt brød og sæt tænderne i det rostikke brød med al dets fylde.
4 dl koldt vand
10 gram gær
5 kviste rosmarin
80 gram solsikkekerner
100 gram majsmel
50 gram hvede- eller havreklid
150 gram speltmel med klid og kim
1 teskefuld honning
300 gram fint hvedemel (normalt foretrækker jeg mel med alle skaldele, men det havde min mor ikke og det var der jeg bagte brødet. Har du det, skal du endelig bruge det i stedet, men så skal du nok skære lidt ned i mængden)
10 gram salt
Udrør gæren i vand.
Skyld og snit romarin
Bland alle ingredienser i pånær hvedemel og salt.
Rør lidt efter lidt hvedemel i.
Når dejen bliver fast nok, hælder du den ud på et meldrysset bord.
Ælt mel ind i den til den er fast, men let klæ.
Ælt nu salt ind i dejen og giv den en ordenlig omgang kærlig omsorg med dine stærke næver.
Put dejen i skålen igen.
Dæk den med film eller et fugtigt håndklæde.
Lad dejen hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå lunt i lidt tid.
Form det til brød som du ønsker og bag det ved 200 grader til det lyder hult, når du banker på i bunden.