Hjemmelavet müsli
Hjemmelavet müsli passer perfekt til hjemmelavet yoghurt. Det er den bedste start på dagen, man overhovedet kan tænke sig.
100 gram havregryn
15 mandler, de økologiske er bedst
10 gram smør
3 spiseskefulde honning
Du skal bruge en god stor pande til denne müsli opskrift. Start med at smelte smørret i panden. Herefter tilsætter du så havregryn og mandler. Rør hurtigt rundt i det, så smøret bliver fordelt på så mange havregryn som muligt. Rist müslien i smørret, blot et par minutter, før du tilsætter honningen. Det giver en god ristet smag til den færdige müsli. Honningen gør at müslien karamelliserer og får en fantastisk smag, sprødhed og gyldenbrun farve.
Når müslien er blevet gyldenbrun, hælder du den over på et stykke bagepapir til afkøling. Du skal ramme det magiske tidspunkt for hvornår müslien er færdig. Det er sekunder der afgør om den bliver branket og kedlig. Men hvis du følger dine øjne, så går det ikke helt galt. De skal være gyldenbrune og lækre. Det er en god ide, at vende lidt rundt i müslien mens den køler af. Så undgår du, at få éet stort stykke müsli. Opbevar müslien i et tætsluttet glas. Det holder dem sprøde og gode.
Honningens kvalitet betyder vildt meget for müslien. Jeg bruger en super honning jeg købte med hjem fra Andalusien. Den er sød, kraftig og med koncentreret smag af sommer: blomster, sol og glade mennesker.