Rødmende tomater i chilihimlen
En evig vej til glæde for mig er min kærestes tomatsalsa, som jeg nu også har tillært mig. Den kan varieres på et hav af måder, alt efter hvad årstiden byder på og hvad man lyster.
Nogen dage kan jeg ikke få nok persille, andre gange nærmest hungrer jeg efter rosmarin. En ting er dog sikker: Der skal rød chili i. Vi sværger til den fra Super Brugsen, da dne har en intens og vovet smag uden at munden står i flammer når man sætter tænderne i den.
Lav den god tid i forvejen….
5 tomater
1 løg
½ rød chili (det er altid en god idé at smag på den først, så du ikke ender med at ærgre dig at chilien er alt dominerende)
3 spsk olie efter smag
3 spsk æblecidereddike gerne med krydderurter i
1 spsk honning
1 lille økologisk citron
Krydderurter efter eget valg. Står valget på en mild krydderurt som persille kan du godt bruge 2 håndfulde, mens du ikke skal bruge mere end et par kviste af en kraftig kryddeerurt, som fx rosmarin.
Skyl tomaterne og skær dem i tern.
Skræl løget og snit det i fine tern.
Hak krydderurterne
Skyl chilien, fjern frø og frøstand og snit den fint.
Blad tomatstykker, løgstykker, chilistrimler og krydderurter sammen.
Hæld eddike, honning, citronsaft, salt og peber i og blad godt rundt. Slut med at hælde olie i og rør en sidste gang.
Lad salsaen trække mindst 2 timer i køleskabet og server den grillristet brød med olivenolie på, som tilbehør til kød, på maven eller i haven.