Grøn mossø
Jeg vidste ikke jeg kunne lave sådan en god tærte. Så jeg vil gerne dele den med jer. Det bedste er at dejen ikke volder besvær som andre tærtedeje og så er æggesnasken er dejlig fast og god i smagen, da der er ricotta i.
Dej
1 dl hvedemel
1,5 dl grahamsmel
1 teskefuld salt
1,5 spiseskefuld olie
1 deciliter vand
Fyld
500 gram frossen spinat eller tilsvarrende mængde frisk
1 stort rødløg
1 tomat
150 gram ricotta
2 æg
1/2 deciliter mælk
salt
peber
1 teskefuld stødt koriander eller muskatnød
Bland alle ingredienser til dejen sammen og ælt den godt.
Stil dejen på køl til fyldet er klar.
Put spinat i en gryde med en smule vand og damp dem til de er tøet op.
Vrid vandet ud af spinaten.
Skræl løget og skær det i tynde både og steg det gyldent i olie.
Snit tomaten i ringe.
Pisk æg, ricotta, mælk, salt, peber og koriander/muskatnød sammen med en gaffel.
Rul dejen ud og tryk den ned i et tærtefad, som er smurt eller nemmest beklædt med bagepapir.
Forbag dejen ved 200 grader celcius i 10 minutter.
Fordel løget på bunden, dernæst spinat og til slut tomat.
Fordel æggemassen over tærten.
Bag tærten ved 200 grader celsius i ca. 30 minutter til æggemassen er fast og let gylden.