
Gnocchi med top
Til 1 person
100 gram gnocchi
25 gram bacon, gerne tørsaltet
½ løg
2 tomater
1 fed hvidløg
1 gulerod
10 kapers
3 oliven
2 salvie blade
lidt timian
salt og peber
Gnocchi laves typisk af mosede kartofler og mel. De fungere som en slags erstatning for pasta, i Italien. Man kan lave Gnocchi selv, eller købe dem færdiglavet. Til denne ret, har jeg blot brugt de færdiglavet.
Start med at lave saucen til gnocchierne. Hak bacon, løg og hvidløg i fine tern og svits dem i varm olie. Efter et par minutter tilsættes hakket tomat og gulerod samt kapers, oliven, salvie og timian. Lad det hele koge lidt ind, ved svag varme, i ca. 30 minutter. I mens sætter du vand over til gnocchierne. Brug rigeligt med vand. Når vandet koger tilsætter du salt samt gnocchier. Når gnocchierne kommer op til overfladen, er de færdige. Hæld vandet fra og server de varme gnocchier med saucen.