
Spelt risotto
Til 2 personer
30 gram kålrabi
2 skiver brød
75 parboiled spelt
3 blommetomater (gerne ovnbagte)
½ liter vin eller fond
1 løg
75 gram spidskål
1 laurbærblad
lidt chili
salt og peber
et drys persille
Hak alle grøntsagerne og kryderurterne fint. Sauter risen sammen med alle grøntsagerne, pånær kålrabien og persillen, i en gryde i lidt olie.
Tilfør fond eller vin så det dækker risottoen. Nu skal det koge helt ind igen. Derefter tilsætter du endnu engang vin eller fond. Denne proces fortsætter du med. Når jeg har brugt alt vinen/fonden, bruger jeg blot vand. Det kan du også bare gøre. Du kan koge risottoen ind 3-5 gange, alt efter hvor sprøde du vil have din spelt. Jeg kan godt lide, at der er noget bid i risottoen, derfor koger jeg den blot ind 3 gang. Det er vigtigt at risottoen ikke bliver til grød.
Bland nu dit hakkede kålrabi i. Kålrabien er en super grøntsag. Den er sprød, saftig, sød og med en lille kant af majroer. Jeg kan bedst lide kålrabi når den bliver brugt rå, derfor vender jeg den først i til sidst.
Server nu risottoen på ristet brød, med lidt persille over.